Potvrde o statusu učenika preuzmite iz aplikacije e-Dnevnik

Potvrdu je moguće generirati iz e-Dnevnika u svrhu dokazivanja da učenik u aktualnoj školskoj godini ima status redovitog učenika.

Takva potvrda je potrebna za:

  • ostvarivanje prava na učenički prijevoz (pokaz)
  • ostvarivanje prava na dječji doplatak
  • smještaja u učeničkom domu
  • stipendiranje
  • ostvarivanje prava na socijalnu pomoć
  • ostvarivanje i drugih prava za koja je potrebna potvrda o statusu učenika. 

Učenici se na e-Dnevnik mogu prijaviti svojim AAI identitetom, a roditelji svojim vjerodajnicama za pristup na e-Građane (ePass/mToken vjerodajnica, elektronička osobna iskaznica – eOI, bankovnim tokenima itd.).

U e-Usluzi korisniku je u izborniku s desne strane vidljiva rubrika Ispis potvrda, odabirom navedene rubrike otvara se sučelje gdje se bira ime učenika i svrha dobivanja potvrde (u padajućem izborniku).
Potvrde se spremaju u mapu Moje potvrde i od tamo se mogu ponovno dohvaćati.

Ovakva potvrda vrijedi i pravovaljana je i u digitalnom obliku, ali i kao isprintani dokument i to do 3 mjeseca od generiranja iz e-Dnevnika.

e-Dnevniku za učenike i roditelje je napravljena nadogradnja kojom je omogućen ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici i roditelji sada mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika. Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe kao što su ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge. Generirana potvrda je u PDF formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što je učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu je slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

Ispis potvrda omogućen je u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr, a moguće ih je generirati i u CARNET-ovoj mobilnoj aplikaciji za e-Dnevnik koja je dostupna na Google Play Storeu i na App Storeu.

Detaljne upute o ispisu potvrda možete pronaći u e-Dnevnik uputama za učenike i roditelje.

Facebook
Twitter