Posjet učenika iz Rumunjske u okviru Erasmus+ programa

U okviru Erasmus+ akreditacije Srednju poljoprivrednu i tehničku školu Opuzen 24. do 29. travnja 2023. posjetili su učenici i nastavnici srednje škole Liceul Teoretic Constantin Noica iz Alexandrie iz Rumunjske. 

Posjet našoj školi plod je suradnje profesora Petra Nikolića i profesorice Madaline Cleopatre Teodorescu iz rumunjske škole koji su već sudjelovali u zajedničkim eTwinning i Erasmus projektima.

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi organizirane su radionice i predavanja na temu o sigurnosti na internetu i cyberbullyingu.

Radionicu o sigurnosti na internetu održao je profesor Josip Jelčić, nastavnik njemačkoga jezika.

Održana je i radionica o tradicionalnoj neretvanskoj kuhinji pod mentorstvom nastavnice Simone Pavlović, a naši učenici i nastavnici imali su priliku probati i poznata jela iz rumunjske kuhinje.

U okviru posjeta naše goste primio je i gradonačelnik Opuzena te ih upoznao sa znamenitostima i zanimljivostima ovoga kraja.

U organizacijskom timu uz spomenute nastavnike sudjelovala je i profesorica Petra Perak koja je s učenicima izradila zanimljive plakate o kulturnim obilježjima Rumunjske te ravnateljica Danijela Primorac. Nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji u eTwinning i Erasmus projektima s našim partnerima iz Rumunjske.

Facebook
Twitter