Dani mandarina_2.dan

Drugi dan manifestacije obilježan je posjetom dviju prijateljskih škola iz Zadra i Hvara te dva osma razreda iz Osnovne škole Opuzen.

Za drugi dan manifestacije Dani mandarina_2019 za naše i učenike osmih i četvrtog razreda Osnovne škole Opuzen organizirali smo mnoštvo aktivnosti. Nastavnice pratiteljice učenika su bile Ivana Milić, Slavica Jakišić i Ivana Bašić.

Povlačenje konopa organizirao je nastavnik Ivica Vištica, gigantske društvene igre Čovječe – ne ljuti se, Domino i Kružić – Križić omogućila je Simona Pavlović, Karaoke je pripremila nastavnica Suzana Nižić, izradu eko bombica i eko tableta za pranje suđa nastavnica Lora Prusac, kreme je pripremila nastavnica Marela Talajić, glinene suvenire nastavnica Simona Pavlović, cijeđenje soka od mandarina nastavnica Ina Žderić. Stol za stolni tenis bio je pod “okupacijom” zainteresiranih igrača, a DJ-evi su bili naši učenici.

U razdraganoj atmosferi dočekani su učenici Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića iz Zadra i Srednje škole Hvar.

Gostima je pripremljena radionica o povijesti uzgoja mandarine u dolini Neretve što su pripremili nastavnici Željko Bartulović, Ivan Mihaljević i Josip Jelčić. Kahoot kviz održala je Karla Mikulić.

Ručak je pripremio 4.a razred s nastavnikom Mijom Ćelićem, a serviran je gulaš za sve.

Nakon ručka učenici su ispraćeni na Ušće u pratnji Ane Tutavac, zaposlenicom Javne ustanove za zaštićene djelove prirode gdje ih je dočekao Bariša Ilić, predstavnik Udruge Brkata sjenica.

Sutra nam predstoji Agroturistički sajam u gradskom parku s početkom u 9,00 sati te panel rasprava na temu potencijala agroturizma u dolini Neretve s početkom u 10,30.

Scond day is over.

Vidimo se sutra!

Facebook
Twitter