Pozivnica na Dane mandarina_2019

Četvrtu  godinu za redom Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu organizira Dane mandarina. Manifestacija je osmišljena  u cilju promocije poduzetničkih vještina u agroturizmu, očuvanju tradicijskih vrijednosti doline Neretve kroz daljnju stručnu afirmaciju i turističku valorizaciju mandarine kao agroturističkog brenda.

Tijekom četiri dana manifestacije, od 17. – 20. listopada, škola će organizirati razne  aktivnosti:  Izradu i izložbu skulptura od mandarina, Informativno-edukativnu radionicu, Posjet srednjih škola iz Županje, Vinkovaca, Zadra i Hvara, Berbu mandarina za goste, Šahovski turnir,  Gaming turnir, Prodajni sajam s autohtonim proizvodima, Izradu jela od mandarina…

Mandarine potrebne za ukrašavanje skulptura donirat će lokalni otkupljivači mandarina.

Mandarina, voćka koja je osamdesetih postala rasprostranjena u dolini, dugo je vremena osiguravala egzistenciju žitelja. U međuvremenu, okolnosti su se promijenile, a mandarina treba dobiti  i dodatnu vrijednost, onu agroturističku. Stoga, ovom manifestacijom želimo ponuditi sadržaje zbog kojih će se turisti i drugi putnici odlučiti zaustaviti u Dolini  te uživati u aktivnostima manifestacije te atraktivnosti cijele doline Neretve.

 

 

Cilj nam je i ojačati poziciju škole u središtu doline Neretve kao agroturističke destinacija, mandarine kao agroturistički brend,  i agroturizma kao gospodarske grane kao nove šanse za Neretvansku dolinu.

 

Veselimo se vašem dolasku.

Ravnateljica: Ivana Filipović

Facebook
Twitter