Održani regionalni dani EU fondova

Ravnateljica Ivana Filipović sudjelovala je na informativno-edukativnom događanju pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Ivo Mihaljević, gradonačelnik Opuzena i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Opuzena kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Ivo Mihaljević, gradonačelnik Opuzena; Ivana Filipović, ravnateljica Srednje  poljoprivredne i tehničke škole i Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja Metković.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja “EU fondovi kao mogućnost financiranja”. Ina Despotović iz HAMAG-BICRO-a predstavila je aktualne i natječaje u najavi, najčešće pogreške prilikom izrade projektne prijave i provedbu ugovora, a Josipa Kutle Stepančić iz HAMAG-BICRO-a govorila je o  financijskim instrumentima u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Na kraju edukativnog dana je Miće Katunarić iz tvrtke Projekt tim Katunarić održao edukaciju „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su sudionicima predstavljene aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja, a predstavljen im je i proces prijave putem AGRONET aplikacije.

Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

https://lokalni.vecernji.hr/regionalni-dani-eu-fondova/u-opuzenu-odrzani-regionalni-dani-eu-fondova-13382

Prezentacije možete preuzeti ovdje…   https://lokalni.vecernji.hr/regionalni-dani-eu-fondova/preuzmite-prezentacije-s-edukacija-u-opuzenu-13399

Facebook
Twitter