Putovanje u Berlin u sklopu projekta “Move2Learn, Learn2Move

U sklopu projekta “Move2Learn, Learn2Move” učenici Nikola Menalo i Mladen Medak s nastavnikom Jospiom Jelčićem boravili su Berlinu, Republika Njemačka.

Učenici 3.a razreda, Nikola Menalo i Mladen Medak s nastavnikom Josipom Jelčićem, boravili su od 25. do 28. listopada u Berlinu. Riječ je o nagradnom putovanju za projekt „Zelena gradnja“ koji su proveli pod mentorstvom nastavnice Maje Erak.

Europska komisija ponudila je uspješnim  eTwinning projektima da u sklopu inicijative „Move2Learn, Learn2Move“ putuju i otkrivaju Europu. Naš projekt „Zelena gradnja“ izvučen je kao nagradni.

Boravak u glavnom gradu Njemačke našim je učenicima omogućio promicanje europskog identiteta, aktivnog građanstva i povećanje međukulturalnog razumijevanja. Osim toga, posjetivši brojne kulturne i povijesne znamenitosti, učenici su ponovili gradivo povijesti i geografije.

Posebnost ovog nagradnog putovanja je korištenje više vrsta prijevoza s ciljem smanjenja emisije ugljičnog dioksida. Tako su naši putnici  kombinirali autobusni prijevoz, prijevoz vlakom i avionski prijevoz.

Više o projektu Move2Learn, Learn2Move pogledajte ovdje…

https://ec.europa.eu/transport/themes/social/move2learnlearn2move_en

Facebook
Twitter