Najava – Manifestacija “Dani mandarina 2018”

Treću godinu zaredom naša škola organizira manifestaciju Dani mandarina u periodu od 18.-21. listopada.

Tijekom trajanja manifestacije škola će organizirati razne  aktivnosti:  Izradu i izložbu skulptura od mandarina, Berbu mandarina, Šahovski turnir, Gaming turnir, Mandarina Party, Prodajni sajam s autohtonim proizvodima Učeničke zadruge Mandarina te Izradu jela od mandarina.

Mandarine potrebne za ukrašavanje skulptura djelom će donirati lokalni otkupljivači voća i povrća, a dijelom će se ubrati na školskoj plantaži. Mandarine koje ostanu nakon manifestacije doniraju se udrugama koje se bave humanitarnim radom  i Centru za socijalnu skrb u Metkoviću.

Na manifestaciju će se ove godine odazvati učenici i nastavnici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba, Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića iz Zadra, Srednje škole Braće Radić iz Kaštel Štafilića te ustanove, udruge i turističke agencije iz Opuzena i Doline Neretve.

Gostima ćemo približiti Neretvansku dolinu kroz tematska predavanja, kulturološke posjete muzejima te promatranje ptica na Ušću. 

Cilj manifestacije je promocija mandarine kao brenda, promocije poduzetničkih vještina u agroturizmu te očuvanju tradicijskih vrijednosti doline Neretve kroz daljnju stručnu afirmaciju i turističku valorizaciju mandarine kao agroturističkog brenda.

Facebook
Twitter