Poziv učenicima na prijavu za sudjelovanje u Erasmus+ projektu

Objavljujemo poziv učenicima na prijavu za sudjelovanje u našem novom Erasmus+ projektu mobilnosti učenika na stručnu praksu u Njemačku u trajanju od dva tjedna.

Projekt

 „Jačanje poduzetničkih kompetencija u agroturizmu“

2018-1-HR01-KA102-047169

Projekt „Jačanje poduzetničkih kompetencija u agroturizmu“ obuhvaća mobilnost ukupno 14 učenika drugoga, trećega i četvrtoga razreda zanimanja agroturistički tehničar i komercijalist na stručnu praksu  u Njemačku u ukupnom trajanju od dva tjedna s ciljem unaprjeđenja stručnih znanja i vještina u području agroturizma, kako bi se po završetku srednjoškolskog obrazovanja mogli samozaposliti i razviti vlastite agroturističke poduzetničke ideje ili jednostavno poboljšati svoju konkurentnost na tržištu rada.

Stručnu praksu učenici će obavljati kod odabranih njemačkih poslodavaca u Frankfurtu i okolici, a koji se bave agroturizmom, vinskim, gastro, pustolovnim, sportskim turizmom i sl., a prema programu koji je kreiran u suradnji s projektnim partnerom – Hrvatskim gospodarskim savezom u Njemačkoj.

Mobilnost je predviđena u periodu od 31. ožujka 2019. do 13. travnja 2019. Mobilnost traje deset radnih dana odnosno 80 radnih sati. Rad proveden na stručnom osposobljavanju u Njemačkoj će učenicima biti priznat kao stručna praksa. 

Uz prijavni obrazac učenici su dužni dostaviti:

1. Prijavni obrazac

2. Motivacijsko pismo

3. Suglasnost roditelja za sudjelovanje u projektu.

Obrasce je potrebno elektronski ispuniti, potpisati i predati u tajništvo. Rok za prijavu  je najkasnije do utorka, 9. listopada 2018.

Prijave koje ne budu sadržavale sve tražene dokumente, kao i prijave koje budu predane izvan roka, neće se uzeti u razmatranje.

Pri izboru kandidata povjerenstvo će uzeti u obzir sljedeće kriterije: uspjeh u učenju, vladanje, izostanci, zalaganje na praktičnoj nastavi i strukovnim vježbama, te ocjena motivacijskoga pisma. Izbor  učenika ovisit će o njihovoj motivaciji i sklonostima za stjecanje poduzetničkih kompetencija u agroturizmu, zalaganju i radu na praktičnoj nastavi i strukovnim vježbama. 

Facebook
Twitter