Upis u prve razrede srednje škole

Natječaj za upis učenika u prvi razred srednje škole pogledajte ovdje….

Natječaj za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

 

 

 

Srednja poljoprivredna i tehnička škola, OPUZEN

 

 

Agroturistički tehničar

 

Komercijalist

 

Trajanje obrazovanja (godine)

4

4

 

Broj upisnih mjesta

 

20

20

Opis zanimanja

Agroturistički tehničar obavlja poslove iz područja agronomije, ugostiteljstva i turizma. Primarno se bavi uzgojem biljaka i domaćih životinja na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu na ekološki prihvatljiv način poštujući regionalnu tradiciju. Primjenjuje vještine hortikulturnog dizajniranja agroturističkog gospodarstva te uređenja gospodarstva uzgojem tradicijskog cvijeća, ukrasnog drveća, grmlja, voćaka i travnjaka. Primjenjuje vještine u pripremanju i posluživanju hrane na vlastitom gospodarstvu njegujući tradicionalnu kuhinju i običaje posluživanja.

Agroturistički tehničar organizira javno-edukativna događanja u svrhu promicanja vlastitog gospodarstva kao i prirodnih ljepota te kulturno povijesnu baštinu određene regije.

Obavlja poslove nabave, prodaje i organizacije trgovačkog poslovanja u poduzeću. Ukoliko je zaposlen u trgovačkom poduzeću odnosno društvu, posreduje robom između proizvođača i njihovih krajnjih korisnika. Ukoliko radi u poduzeću koje se bavi proizvodnjom, nabavlja i kupuje sirovine, materijale i poluproizvode s ciljem njihove daljnje prerade, obrade ili dorade u konačne proizvode te prodaje. Predstavlja proizvode poduzeća kojeg zastupa, raspravlja o potrebama klijenata u cilju promocije proizvoda, zaprima narudžbe te dogovara sve detalje eventualne prodaje/kupnje*. Komercijalist obavlja posao u uredu, ali i izvan njega, primjerice kada sudjeluje na poslovnim sastancima s potencijalnim klijentima, stoga je poželjno posjedovanje važeće vozačke dozvole „B“ kategorije.

 

Predmeti posebno važni za upis

 

Tehnička kultura

Tehnička kultura

 

Strani jezici koji se uče kao obvezni

 

Engleski jezik

Prvi strani jezik: Engleski jezik

Drugi strani jezik: Njemački jezik

Potrebni dokumenti koji su uvjet za upis

Liječnička svjedodžba medicine rada

Potvrda nadležnog školskog liječnika

Posebni uvjeti

 

Natjecanje iz znanja koja se vrednuju pri upisu: Hrvatski jezik, Matematika, Engleski jezik, Biologija, Kemija, Tehnička kultura.

 

Provjera znanja iz stranog jezika koji kandidat u osnovnoj školi nije učio: 03.07.2016. u 9,00 sati

Natjecanje iz znanja koja se vrednuju pri upisu: Hrvatski jezik, Matematika, Engleski jezik, Povijest, Zemljopis, Njemački jezik, Tehnička kultura.

Provjera znanja iz stranog jezika koji kandidat u osnovnoj školi nije učio: 03.07.2016. u 9,00 sati

Datum zaprimanja upisnica i ostale dokumentacije potrebne  za upis

16. i 17. 07. od 8,00 – 13,00

16. i 17. 07. od 8,00 – 13,00

 

Ravnateljica: Ivana Filipović

 

Facebook
Twitter