Završna konferencija projekta _AVATAR

U Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića, Zadar u ponedjeljak, 21.5. održana je završna konferencija EU projekta „Obuka poljoprivrednih, veterinarskih i agroturističkih tehničara u svrhu unaprjeđenja vještina za razvoj ruralnog područja“ – AVATAR (2017-1-HR01-KA102-035139) 

„AVATAR“ je projekt financiran iz sredstava programa Erasmus + u okviru poziva 2017. godine za ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Vrijednost projekta je 88.393,00 eura u potpunosti financiranog od strane  Europske unije.

Nositelj projekta je Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar a hrvatski partneri su Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, Srednja škola Hvar te europski partnerBraga Mobility Open iz Portugala. Engleski naziv projekta je A.V.A.T.A.R.  – Agricultural, Veterinary and Agrotourism Training  According Rural.

Projekt  AVATAR omogućio je učenicima iz zanimanja agroturistički tehničar, poljoprivredni tehničar i veterinarski tehničar dva tjedna stručne prakse u trening centrima u Portugalu (Bragi). Pružila im se prilika da usavrše svoja znanja te stručne i poduzetničke vještine, suvremeni tehnološki proces i inovativne nastavne metode te su ih po povratku implementirali u svoje lokalne zajednice.

Na konferenciji su sudjelovali ravnateljica Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Jelena Gulan uz učenike Dina Bučića i Karlu Mikec te ravnateljica Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen Ivana Filipović uz učenice Petru Mustapić i Ivanu Taslak. Ravnateljice su naglasile kako je ovo iskustvo vrijedno za škole i njihove učenike te da nastavljaju s provođenjem EU projekata kako bi usavršili znanja te stručne i poduzetničke vještine učenika i profesora. Učenici su prezentirali svoja iskustva iz Portugala gdje su aktivno sudjelovali u radu na uzgoju začinskog bilja timijana i limunske trave dok su se veterinarski tehničari bavili životinjama te asistirali u njihovom liječenju.

Na kraju konferencije sudionicima su podijeljene sadnice limunske trave uzgojene u  stakleniku Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Zadar.

Facebook
Twitter