Posjet Agronomskom fakultetu i Gospodarskom sajmu u Mostaru

Učenici zanimanja agroturistički tehničar s nastavnicima Željkom Bartulovićem i Majom Erak boravili su u Mostaru na Danima otvorenih vrata Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta te na Gospodarskom sajmu u Mostaru.

Ljubazni predstavnici fakulteta proveli su naše učenike i nastavnike kroz laboratorije. Učenici su sudjelovali u različitim radionicama i demonstracijama, razgovarali sa studentima Fakulteta te se dodatno informirali o aktivnostima koje se provode na fakultetu.

Učenici su izvodili demonstracije u

  • Laboratoriju za zoologiju i botaniku gdje je prezentiran način prepariranja kukaca, uzgoj kukaca zbog determinacije, uređaj za ispiranje nematoda iz tla, lovke za hvatanje kukaca, gledanje trajnih preparata, uređaj za hvatanje peludi biljaka i dr.
  • Laboratoriju za kemiju prezentiran je aktualni znanstveno istraživački-projekt „Primjena prirodnih ekstrakata kao kiselinsko-baznih indikatora“ – „Dugine boje“
  • Laboratoriju za pedologiju su učenici i nastavnici vidjeli različite profile tala, različite pedološke analize, načine uzimanja uzoraka tla i dr.
  • Laboratoriju za med i eterična ulja su učenicima i nastavnicima prezentirane metode analiza meda, način razlikovanja pravog i patvorenog meda, analize eteričnih ulja i sl.

Poslije sadržajnog boravka na Fakultetu učenici i nastavnici su posjetili Gospodarski sajam u Mostaru koji traje od 10.travnja – 14. travnja i naravno Mepas mall.

Facebook
Twitter