Kviz povodom Europskog tjedna novca

U konkurenciji 262 timova diljem Hrvatske učenici našeg 1.A razreda osvojili su izvrsno 5. mjesto, dok je tim 1.B razreda natjecanje završio na 14. mjestu.

Hrvatska udruga banaka u suradnji s Institutom za financijsku pismenost Štedopis i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje povodom Europskog tjedna novca organizirala je u petak 16. ožujka „Europski kviz o novcu“ (European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina.

Pripremanjem za kviz učenici su poboljšali svoju financijsku pismenost, vježbali matematiku, naučili nešto o novcu, digitalnoj sigurnosti i o Europskoj uniji, ali i vježbali timski rad i zajedničko donošenje odluka.

Kviz je održan putem YouTube-a i platforme Kahoot! istovremeno u svim prijavljenim školama u Hrvatskoj, ali i u 29 drugih europskih zemalja. Kviz se sastojao od 12 pitanja, a bodovala se točnost i brzina odgovaranja na pitanja.

U konkurenciji 262 tima učenici našeg 1.A razreda osvojili su izvrsno 5. mjesto, dok je tim 1.B razreda natjecanje završio na 14. mjestu. 

Čestitamo učenicima i njihovim razrednicama, profesoricama Maji Erak i Kristini Džaji, nastavniku Josipu Jelčiću koji su ih pripremali za natjecanje i tako pripomogle ostvarenju ovog sjajnog rezultata!

http://www.hub.hr/hr/pobjednici-europskog-kviza-o-novcu-u-hrvatskoj-su-učenici-1-razreda-gimnazije-antuna-vrančića-iz

 

 

Facebook
Twitter