Projekt o španjolskoj gripi u Opuzenu

Nastavnica Martina Glučina i učenik Lukas Glaviškić u Tuheljskim Toplicama, su nakon višemjesečnog istraživanja po arhivima, prezentirali projekt Gripa španjolica u  Opuzenu. Projekt je prezentiran u sklopu smotre E-medica. 

Smotra “Dani E-medica”, osmišljena je kao godišnje okupljanje svih učenika i nastavnika koji su surađivali na zajedničkim projektima u protekloj školskoj godini. U tri dana Smotre učenici prezentiraju svoje škole i svoje zajedničke projekte. 

Na ovogodišnjoj  11. Smotri „Dani E-medica 2018.” koja je održana je u Tuheljskim Toplicama, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, sudjelovala je i naša škola s projektom iz povijesti medicine. Ove godine obilježava se stogodišnjica kraja Prvog svjetskog rata te pojave najveće epidemije ikad, španjolske gripe. Učenik Lukas Glaviškić u pratnji mentorice prof. Martine Glučine predstavio je školu te projekt o španjolskoj gripi u Opuzenu. Nadamo se da smo svojim istraživanjem o ovoj smrtonosnoj bolesti koja je zahvatila i naš zavičaj u ne tako davnoj prošlosti, dali mali doprinos ovoj važnoj temi iz povijesti medicine.

Facebook
Twitter