Odobrena sredstva Ministarstva poljoprivrede za novi projekt škole

Danas, u Ministarstvu poljoprivrede, ravnateljica škole Ivana Filipović potpisala je ugovor o financiranju projekta “Mandarina – od ideje do proizvoda” u ukupnoj vrijednosti od 78.911,41.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi kojeg je rezultat 30 odobrenih projekata. Pri raspisivanju Javnog poziva bilo je osigurano 5 milijuna kuna, no zbog velikog interesa škola i izvrsnih projekata osigurano je dodatnih 8 milijuna kuna pa će ukupno dodijeljeno 13 milijuna kuna. Prijavile su se škole koje provode obrazovne programe u sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine s projektima ulaganja u školska poljoprivredna gospodarstva i praktikume te povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima škole ili školske zadruge.

Naša škola se prijavila s projektom Mandarina – Od ideje do proizvoda s ciljem povećanja dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodu – mandarini.

Projektom ćemo opremiti agroturistički poligon te prilagoditi strujne, vodne i odvodne instalacije zahtjevima praktikuma. Praktikum će sadržavati mini kuhinju, manipulativni prostor, hladnjak, sušionik te ostali materijal i repromaterijal potrebni za kvalitetno obavljanje praktične nastave u kojem će učenici razvijati dodatne proizvode od mandarina kao što su žele od mandarina, sušene korice od mandarina, sok od mandarina, marmelade od mandarina, bombone…..

 

Kako bismo poticali poduzetničke vještine učenika, predvidjeli smo kupnju prodajne kućice u kojoj će se vršiti prodaja svih proizvoda naše škole.

 

http://www.mps.hr/hr/novosti/ministar-tolusic-potpisao-ugovore-vrijedne-13-milijuna-kuna-s-poljoprivrednim-skolama

Facebook
Twitter