Erasmus projekt

Danas, u ranim jutarnjim satima, petnaest naših učenika i jedan nastavnik, odputovali su u Portugal na višetjednu stručnu praksu u području agroturizma.

Naša škola po drugi put u ovoj godini provodi mobilnost učenika na stručnu praksu u sklopu projekta A.V.A.T.A.R. – što je engleska skraćenica za hrvatski naziv  „Obuka poljoprivrednih, veterinarskih i agroturističkih tehničara u svrhu unaprjeđenja vještina za razvoj ruralnog područja“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 88.393,00 EUR.

Projekt se provodi u konzorciju triju škola: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar te Srednja škola Hvar.

U sklopu projekta učenici partnerskih škola, po 15 iz svake škole, njih ukupno 45, otputovalo je 31. listopada Bragu, Portugal na višetjednu stručnu praksu. Povratak je planiran za 17.11.2017.

Cilj ovog projekta mobilnosti  je učenicima partnerskih škola pružiti mogućnost da unaprijede stručne i poduzetničke vještine i kompetencije u području poljoprivrede  upoznajući se sa inovativnim tehnologijama i metodologijama u agroturizmu.

Kroz mobilnost se predviđa da će učenici povećati svoje samopouzdanje, radne navike, sposobnost timskog rada, osjećaj profesionalne odgovornosti, jezične te interkulturalne i  internacionalne kompetencije.

Troškovi usavršavanja, putovanja, smještaja i pripreme osigurani su u 100% iznosu od 88.393 EUR iz fonda Europske unije, program Erasmus+.

Erasmus + je vodeći program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a ciljevi su mu poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih.

Facebook
Twitter