Projekt: Dobra zemlja

Učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen te osnovnih škola Ivo Dugandžić Mišić iz Komina i fra Ante Gnječ iz Staševice sudjelovali su u terenskom istraživanju u okviru projekta Naša zemlja, čiji je nositelj Udruga Dobra.

Tako su djeca i mladi koristeći priručnike izvršili kartiranje dionice istraživanja, uzorkovanje, odredili fizikalna svojstava tla, agrokemijsku analizu tla te su sudjelovali u izradi ekoloških vrtova. U tome su im pomogli stručni suradnici i volonteri Udruge.

Naša zemlja je projekt koji za cilj ima unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih izvan redovitog odgojno obrazovnog sustava kroz poticanje kreativnosti i promicanje zdravih stilova života, očuvanja prirode i održivog razvoja. Projekt se sastoji od neformalne edukacije djece i mladih o vrijednostima prirodne baštine te okolišnoj problematici, analize sastava i kvalitete tla, kontrole onečišćenja i očuvanja plodnosti tla na području doline Neretve. Partneri na projektu su: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, OŠ Ivo Dugandžić Mišić, Komin, OŠ Fra Ante Gnječ, Staševica i Grad Metković. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Facebook
Twitter