Erasmus+: Projekt: A.V.A.T.A.R.

Sudjelujemo u novom Erasmus+ projektu pod nazivom A.V.A.T.A.R. – Agricultural, Veterinary and Agroturism Training According Rural.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 88.393,00 EUR.

U sklopu projekta učenici partnerskih škola, njih ukupno 46, otputovat će 1. studenog 2017. u Braga, Portugal na dvotjednu stručnu praksu.

 

 

NAZIV PROJEKTA: Obuka poljoprivrednih, veterinarskih i agroturističkih tehničara u svrhu unaprjeđenja vještina za razvoj ruralnog područja
ENGLESKI NAZIV PROJEKTA: A.V.A.T.A.R.  – Agricultural, Veterinary and Agrotourism Training  According Rural

  • BROJ PROJEKTA: 2017-1-HR01-KA102-035139
  • PROGRAM: Erasmus+ za 2017. godinu za Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
  • VRIJEDNOST PROJEKTA: 88.393,00 eura (EU doprinos: 100%)
  • NOSITELJ PROJEKTA: Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar
  • PARTNERI U KONZORCIJU: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, Srednja škola Hvar
  • EU PARTNERI: Braga Mobility Open, Braga, Portugal
  • VODITELJ PROJEKTA: Krešimir Groš

Erasmus + je vodeći program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje od 2014 – 2020.g., a ciljevi su mu poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih. Zahvaljujući programu Erasmus+ više od 4 milijuna Europljana imapriliku studirati, osposobljavati se, prikupljati radno iskustvo i volontirati u inozemstvu.

Cilj našeg projekta mobilnosti  je učenicima partnerskih škola pružiti mogućnost da unaprijede stručne i poduzetničke vještine i kompetencije koje se odnose na profesionalna područja poljoprivrede – upoznajući se sa inovativnim tehnologijama i metodologijama. Kroz mobilnost se predviđa da će učenici povećati svoje samopouzdanje, radne navike, sposobnost timskog rada, osjećaj profesionalne odgovornosti, jezične, interkulturalne,  internacionalne kompetencije koje će im pomoći da u budućnosti postanu relevantni poljoprivredni stručnjaci na tržištu rada.

Glavne aktivnosti:

Ovaj projekt obuhvaća mobilnost učenika na stručnu praksu triju srednjih škola povezanih u konzorcij  koje podučavaju srodna zanimanja te potrebe za poboljšanjem kvalitete stručne prakse, čije primjere žele na mobilnosti usvojiti.

Mobilnost će se odviti u trajanju od 2 tjedna, u  terminu od 1. – 15. studenog 2017.g.

Učenici će program stručne prakse  izvršavati u trening centrima kod inozemnog partnera, organizacije Braga Mobility Open. Braga Mobility Open (Bragamob) je organizacija smještena u Bragi- trećem najvećem gradu Portugala, koja za cilj ima stvaranje i poticanje obrazovnih kulturnih, socijalnih i rekreacijskih programa pružajući pomoć u razvoju internacionalnih mobilnosti proširujući ljudske kompetencije.

Facebook
Twitter