Tajne rimskih careva

Srednja poljoprivredna i tehnička škola sudjelovala je u pedagoškim aktivnostima Arheološkog muzeja Narona povodom Međunarodnog dana muzeja.

 

Srednja poljoprivredna i tehnička škola sudjelovala je u pedagoškim aktivnostima Arheološkog muzeja Narona povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja bila je Muzeji i sporne povijesti: govoriti o neizrecivom u muzejima.

Stoga je u AHM osmišljen projekt Tajne rimskih careva koji je realiziran u suradnji s četiri srednje  neretvanske škole. Svaka škola je dobila zadatak istražiti jednog cara, izraditi njegov službeni portret i dodatno istražiti njegove tajne. Tako je Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča trebala istražiti cara Augusta, Srednja poljoprivredna i tehnička škola iz Opuzena, cara Tiberija, Srednja škola Metković cara Klaudija te Gimnazija Metković cara Vespazijana.

U našem dijelu projekta sudjelovali su učenici 1. b i 2. b razreda pod vodstvom mentorice Martine Glučine.

Na satu povijesti su istražili život cara Tiberija i analizirali rimske pisane izvore u potrazi za tajnama.

Prezentirali su svoj rad plakatom i glumom.

Osim tajni cara Tiberija, učenici naše škole pokazali su i skrivene talente te izveli glazbenu točku na električnim gitarama.

Antičko zdanje hrama odzvanjalo je zvucima Metallice. 

 

Facebook
Twitter