Mediteranski eTwinning kontaktni seminar na Cipru

Od 15. do 17. travnja u ciparskome gradu Limassolu održan je kontaktni seminar za eTwinnere iz mediteranskih zemalja pod nazivom „Migracija – multikulturalizam: novi izazovi za mediteranske zemlje“.

Seminar je okupio 75 nastavnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske, Grčke, Italije, Portugala, Španjolske, Slovenije, s Malte i s Cipra. Troje hrvatskih predstavnika, među kojima i nastavnik Josip Jelčić, odabrano je preko natječaja Agencije za mobilnosti i programe EU na temelju ocijenjene prijave i iskazane motivacije.

Tijekom seminara sudionicu su mogli čuti zanimljiva iskustva ciparskih nastavnika s učenicima izbjeglicama i saznati kako takve učenike integrirati u razred. Osim toga, predstavljene su i mogućnosti koje eTwinning pruža nastavnicima u Europi, kao i inovativne metode suradničkoga učenja te korisni alati za provođenje projekata.

Upravo su upoznavanje europskih kolega, uspostavljanje suradnje i pokretanje novih eTwinning projekata bili glavni ciljevi seminara. Na kraju seminara registrirano je dvanaest novih projekata, a naši će učenici u suradnji s ciparskim, grčkim, francuskim i slovenskim kolegama od jeseni raditi na projektu Refugee’s Odyssey, u kojem će pratiti izbjegličku krizu u medijima, te pokušati razvijati kritičko mišljenje na temelju informacija koje prenose mediji.

Sve navedene aktivnosti financirala je Europska unija preko Agencije za mobilnosti i programe EU u okviru programa Erasmus+, eTwinning.

Facebook
Twitter