Radionica: Uvod u volontiranje

U organizaciji Udruge DOBRA održana je edukativna radionica namijenjena volonterima pod nazivom Uvod u volonterstvo

 

 

Tijekom radionice sudionici su imali priliku upoznati se s povijesti volontiranja u Hrvatskoj i svijetu, zakonskim okvirima, dobrobitima i vrijednostima volontiranja, načelima volontiranja te potvrdama o stečenim kompetencijama. Kroz rad u grupama pružene su im informacije o ispunjavanju volonterskog dnevnika i volonterskih knjižica.

Na radionici su sudjelovali volonteri iz Metkovića, Opuzena i Ploča. Među njima bili su i naši profesori Maja Erak i Josip Jelčić te školska psihologinja Ana Vučković, koji su ujedno postali i volonteri Udruge DOBRA. Sudjelovanje na radionici potaklo ih je na ideju osnivanja skupine učenika-volontera u našoj školi.

Plan je formirati skupinu učenika-volontera koji će se povremeno sastajati i sudjelovati kao pomoćnici u aktivnostima kao što su: kreativne radionice, vršnjačka pomoć u učenju, akcije zaštite okoliša te pomoć u organiziranju i provedbi različitih aktivnosti škole.

Ovim putem molimo sve učenike koji žele biti učenici-volonteri da se prijave školskoj psihologinji ili knjižničaru. Uskoro krećemo s prvom aktivnosti – kreativne radionice izrade i prodaje Božićnih ukrasa, stoga se prijavite na vrijeme 😉

 

Facebook
Twitter