Predstava

„Poklon predstava maturantima“ naziv je pilot projekta kojim Dubrovačko-neretvanska županija svim učenicima završnih razreda srednjoškolskih ustanova s područja Dubrovačko-neretvanske županije snosi trošak predstave u  repertoaru Kazališta Marina Držića u Dubrovniku.

„Poklon predstava maturantima“ naziv je pilot projekta kojim Dubrovačko-neretvanska županija svim učenicima završnih razreda srednjoškolskih ustanova s područja Dubrovačko-neretvanske županije snosi trošak ulaznice za predstavu u  repertoaru Kazališta Marina Držića u Dubrovniku uključujući i trošak prijevoza za učenike s područja Neretve i Korčule. U ime Dubrovačko-neretvanska županija pozdravila nas je dožupanica Marija Vučković.

Ravnatelj Kazališta Marina Držića gospodin  Ante Vlahinić izrazio je spremnost sudjelovanja u projektu predstavom „Prikazanje muke Isusove“ koju su maturanti naše škole imali priliku vidjeti 13. listopada.

Ova potresna drama  prati događaje u Isusovom životu od ulaska u Jeruzalem, preko Judine prodaje  Isusa i Isusovog opraštanja od majke, do suđenja pred Pilatom, te konačnog razapinjanja na križ i Petrovog pokajanja što je ostavilo snažan dojam na učenike i nastavnike nakon intenzivno proživljenog kazališnog iskustva.

Facebook
Twitter