Donesite sve udžbenike, knjige i bilježnice u školu

Iako dosadašnji udžbenici neće vrijediti iduću godinu, molimo učenike da udžbenike, knjige i bilježnice donesu sutra u školu kako bi se priključili akciji Hrvatskog Caritasa! Akcijom “Spremni na Dobro” će prikupljeni papir biti otkupljen, a sva prikupljena sredstva će se uplatiti u Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga iz siromašnih obitelji. Dobro je činiti Dobro!

Hrvatski Caritas je u suradnji s Lidlom Hrvatska i Unijapapirom d.o.o. pokrenuo humanitarnu akciju “Spremni za dobro!” s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu novih školskih udžbenika učenicima u potrebi. U školskoj godini 2014/2015., naime, u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj uvode se novi udžbenici, a dosadašnji trajno izlaze iz uporabe. Akcija će diljem Hrvatske trajati od 10. do 30. lipnja.

U njoj će se kroz nekoliko mreža nastojati prikupiti što više starih školskih udžbenika, radnih i ostalih učeničkih bilježnica, časopisa i novina. Takve će se tiskovine, s jedne strane, prikupljati u osnovnim i srednjim školama posljednjih dana nastave, a potom će ih preuzimati i otkupljivati Unijapapir. S druge strane, tijekom trajanja akcije pozivaju se građani da navedene vrste tiskovina donesu u najbližu trgovinu Lidla u njihovu gradu, na za to određeno i označeno mjesto, i daruju ih Hrvatskom Caritasu. Putem mreže od 85 Lidlovih trgovina i te će tiskovine doći do otkupnih mjesta Unijapapira.

Na područjima gdje u blizini nema Lidlovih trgovina, Hrvatski Caritas pozvao je župe da organiziraju prikupljanje tiskovina za potrebe akcije “Spremni za dobro!” i o tome obavijeste Unijapapir (ivan.prsa@unijapapir.hr), koji će organizirati preuzimanje i transport.

U akciju “Spremni za dobro!” mogu se uključiti i poslovni subjekti, jedinice lokalne uprave i samouprave, ustanove, udruge i građani:

– uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 23400091100080340, poziv na broj 610; SWIFT PBZGHR2X;
– pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25kn po pozivu, PDV uključen) 
– te on-line uplatama na mrežnoj stranici Hrvatskog Caritasa.

Novčanim sredstvima koja dobije za prikupljene stare udžbenike Hrvatski Caritas formirat će Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji. Sredstva će preko mreže nad/biskupijskih Caritasa biti usmjerena korisnicima u svim krajevima Hrvatske.

Facebook
Twitter