Posjet Zajednici Pape Ivana Pavla XXIII

Učenici naše škole, s nastavnicama Martinom Glučinom, Ivanom Vatović te pedagogicom Irenom Dominiković, boravili su 11.12. u Edukativnom kampu Zajednica Pape Ivana XXIII u Borovcima. Edukativni kamp jedna je od aktivnosti preventivnog programa “Nauči živjeti”, odobrenog od strane Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske.

Održana je edukativna interaktivna radionica na temu “Shvati sebe u druge” (razumijevanje i izražavanje emocija). S nama su bili: Ivan Karamatić, prof. psihologije, Ana Erceg, mag. socijalnog rada, Krunoslav Vidović, prvostupnik socijalnog rada, Igor Ivanković, rehabilitator i njegovatelj, te Martina Ivanković, njegovateljica. Uz edukativni dio, učenici su sudjelovali u radionicama govoreći o svojim vrlinama i strahovima.

Zajednica Pape Ivana XXIII, prisutna je u Hrvatskoj od 1996. godine i od tada pruža pomoć ovisnicima, osobama s tjelesnim invaliditetom i psihičkim problemima, djeci i obiteljima u poteškoćama, starim i nemoćnim osobama i dr. Udruga djeluje na širokom prostoru marginalizacije i siromaštva u 31 zemlji svijeta na svim kontinentima. Danas su na području Dalmacije prisutni s 4 terapijske zajednice, tri u Splitsko-dalmatinskoj i jednom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Veliki Prolog, Gornji Orah, Zasiok, Borovci), te 4 savjetovališta (Split, Zadar, Metković, Ploče).

Zahvaljujemo se osoblju Zajednice na ugodno i korisno provedenom vremenu, na novim spoznajama, stečenom samopouzdanje te ljubaznom gostoprimstvu i ukusnom ručku.

Facebook
Twitter