Zdrav za 5

U organizaciji MUP-a za učenike prvih razreda organizirana je radionica pod nazivom Zdrav za 5. Predavanje je održala Ivana Bajo.

Više o aktivnostima projekta možete pogledati na http://www.zdravza5.com/

 

 

 

Dan poslije u kazališnoj dvorani GKS-a Metković održana je javna tribina pod nazivom Droga – alkohol, te njihov utjecaj na društvo u cjelini. Tribinu je organizirala Služba policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.  Na tribini su sudjelovali nastavnici i 40 učenika naše škole.
Denis Pavela govorio je o preventivnim i represivnim mjerama koje poduzima policija a Antonio Crnčević je prisutne upoznao s problemom konzumiranja alkoholnih pića, posebno među djecom i mladima. Govorio je i o posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola te mogućim rješenjima, ali i aktivnostima koje na tom području provodi PP Metković.
Nakon uvodnih izlaganja policijskih službenika, mladima su se obratili Katarina i Zoran, bračni par bivših ovisnika, koji su svjedočili o vlastitom iskustvu s teškim drogama. Mladima su poručili da u životu mogu birati kojim će putem krenuti te su ih pozvali da izaberu život jer je droga laž i prijevara iz koje se teško izvući.

Facebook
Twitter