Izlet u Split

Učenici 4.a, 4.c i 3.c razreda otputovali su u Split 25.10. na stručni izlet. Izlet je uključivao posjet Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša kao i međunarodni sajam SASO. S učenicima su išli nastavnici Željko Bjeliš, Željko Bartulović i Drago Doko.

 

Institut ima bogatu povijest, osnovano je 1895.g., a danas djeluje kao javni znanstveni institut u državnom vlasništvu a njegova znanstvenoistraživačka djelatnost je izravno vezana za Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Pored istraživačke aktivnosti, Institut sudjeluje u izvođenju Studija mediteranske poljoprivrede. Studij je ustrojen kao međusveučilišni preddiplomski studij u čijem izvođenju sudjeluju nastavnici Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu i Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu. Težište studija počiva na specifičnim potrebama poljoprivredne proizvodnje u agroekološkim uvjetima mediteranskog dijela Hrvatske, ponajprije u hortikulturi (vinogradarstvo, voćarstvo – maslinarstvo, povrćarstvo, cvjećarstvo, aromatično bilje). Završetkom studija stječe se akademski naziv Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka mediteranske poljoprivrede (univ.bacc.ing.agr.).

 Kroz sastavnice Instituta goste iz Opuzena provela je Ana Mucalo.

SASO je gospodarski sajam koji se održava od 23. do 27. listopada u Splitu, na platou Žnjan. Obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova kao što su: Sajam graditeljstva, Sajam drvne industrije, Sajam metalne industrije, Sajam alata, strojeva i opreme, Sajam obrtništva i male privrede, Sajam elektrotehnike, energetike i telekomunikacija, SAFIR – Sajam financija, investicija i razvoja te SEKO- Sajam ekologije. Sajam posjećuje preko 50.000 posjetitelja, strane i domaće poslovne delegacije, a na njemu izlaže 2.000 izlagača te događanja na njemu prati 250 akreditiranih novinara i dopisnika. U sklopu sajma održava se niz stručnih predavanja i seminara.

Više fotografija pogledajte na našem facebook stranici……..

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.560015944070011.1073741858.144859825585627&type=3

 

 

Facebook
Twitter