Vanjsko vrednovanje zdravstvenog odgoja

Naša škola i razredni odjeli 1.a i 3.a izabrani su za sudjelovanje u vanjskom vrednovanju zdravstvenog odgoja u srednjim školama za školsku godinu 2013./2014. Vrednovanje provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Naša škola je jedna od 150 osnovnih i srednjih škola odabranih za sudjelovanje u ovom projektu. Navedene institucije jamče kako provedba ispitivanja neće imati utjecaja na ocjene učenika, da rezultati ispitivanja neće biti prikazani na razini pojedinog učenika ili pojedine škole te da će identitet učenika ostati trajno tajan.

Ovim istraživanjem prikupit će se podaci koji će pomoći u poboljšanju poučavanja i organizacije nastave zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama. Središnji dio vanjskog vrednovanja odnosi se na ispitivanje znanja i stavova učenika, a ono će biti provedeno u dvije vremenske točke: početno ispitivanje u studenom 2013. te završno ispitivanje u svibnju 2014. godine. Učenici će ispunjavati ispitne knjižice i popratne upitnike za učenike, dok će nastavnici ispuniti upitnik za nastavnike.

Facebook
Twitter